ponedeljek, 23. avgust 2010

Snowflakes in an ocean

Na dopustu smo naredili 3500 km. To je kar lep čas, ki ga človek preživi v avtu. En komad so vrteli stokrat na dan. Všeč mi je bil. Všeč mi je bila večkratna menjava ritma med potekom pesmi. Posebej mi je v spominu ostala vrstica iz besedila
"they'll dissipate like snowflakes in an ocean".
Kljub vročemu poletju, ki nas je spremljalo, me je odpeljalo v zimo - zaželela sem si videti, kako sneg pada v morje. Nekaj, česar še nisem doživela, si pa predstavljam, da mora biti opazovanje nekaj posebnega.
To sem takoj po vrnitvi domov tudi poguglala. Že zato, ker z neobičajno vrstico besedila prej najdeš pravi zadetek kot s čim bolj splošnim, recimo "love will be forever", ki se tudi pojavlja v tej pesmi. Pa verjetno v kakšnih sedem milijonih drugih tudi.
Zanimivo se mi je zdelo, da je pesem, ki je meni pač "en fleten komad" poimenovana Neutron Star Collision. No, malo "prevelik" naslov za moj okus. Zanimiv se mi pa vseeno zdi.
Očitno je pesem tesno povezana s filmom Mrk. Ki so ga oglaševali tudi v "našem" San Ferdinandu tam sredi Kalabrije. No, nisem vedela. Knjige tele "tvajlajt sage", kot se je v enem komentarju na enem blogu nekdo fletno izrazil, imam na to-do listi, film me ne mika. Komad je pa fajn.



Zanimivo, da ga na radiu še nisem slišala, odkar smo doma. Ga ne vrtijo ali sem premalo v avtu?

8 komentarjev:

  1. A veš, jaz sem pa kar precej v avtu, pa ga sploh ne poznam ...
    Bi si ga pa zapomnila, če bi ga slišala, ker je zanimiv in res fleten.

    OdgovoriIzbriši
  2. Glede na to da sem iz tega "foha", lahko povem da ga večinoma postaje ne vrtijo. In dvomim da ga bodo (bomo). Ampak nikoli se ne ve...

    OdgovoriIzbriši
  3. @M: no, zgleda ga res ni. Zdaj je potrditev iz prve roke.

    @Andrej: Potem sem še toliko bolj vesela, da sem ga našla. Ker mi je - všeč. Je kakšen poseben razlog za to, da ga pri nas ni?

    OdgovoriIzbriši
  4. Niti ne. V vsaki drzavi se ponavadi najdejo lokalne posebnosti, ki jih drugje v Evropi ne vrtijo. Recimo tipična primera pesmi, ki sta v Sloveniji uspešnici, drugod pa jih ni sta Katie Melua - Nine million bicycles http://www.youtube.com/watch?v=vRZEAyJUctI
    in pa Israel Kamakawiwo'ole - Over the rainbow
    http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I&feature=av2e

    Oba sta v Sloveniji uspela, ker sta bila uporabljena v reklamah na TV. In v Italiji je znano, da če pesem uporabijo v reklami postane velik hit. Tako je recimo uspelo Magnificu s Hir aj kam, hir aj go, ko so ga uporabili v reklami za avte.

    Predvidevam da je bila pesem v reklami za film, ki se je vrtela na TV

    OdgovoriIzbriši
  5. @Andrej: Če ti je kaj v pomoč: poslušali smo RTL (neko italijansko verzijo). Poleg tega komada so kar naprej vrteli še Waka Waka, We Don't Speak Americano, Alejandro in en francoski komad, ki je bil super ampak žal niti toliko francosko ne znam, da bi znala potem poguglat.
    Bicikli so se pa res kar naprej vrteli. Žal, ker mi je zoprn komad.

    OdgovoriIzbriši
  6. Telih 9 mio biciklov je obupnih in sploh mi ni jasno, kako se je pri nas vrtel edini njen komad, ki (zame) ni poslušljiv, ko pa so skoraj vsi ostali božanski :S

    OdgovoriIzbriši
  7. RTL 102.5, je moja priljubljena italijanska postaja. :) Jaz sem pac zrasel gor ob italijanskih zasebnih postajah. In zanimivo je da moj vzor med italijanskimi voditelji se vedno dela na tej postaji - Federico l'Olandese volante. Skratka, sedaj si me spomnila na mladost....šmrc.

    Kar se pa Katie tiče, to je pač bilo v reklami in ko se je 1000x zavrtelo na TV je postala pesem hit. Brez tega 99% ljudi sploh nebi nikoli slišala zanjo.

    OdgovoriIzbriši
  8. O, ja, ta je taprav. Tamaledva še zdaj znata zapet tisti "čentoduečinkue" :D

    OdgovoriIzbriši