torek, 13. julij 2010

Sport Billy torbico bi imela

Se spomnite Sport Billyja? Dogodivščin iz meni takrat tako ljube risanke se skorajda ne spomnim, v trajnem spominu mi je pa ostala njegova torbica. Za tiste, ki je ne poznate, tule je uvodna špica. Dovolj za občutek, o kakšni torbici se pogovarjamo.



No, takale torbica bi mi prišla še kako prav. Odpravljamo se namreč na dopust. Kampiranje. Spet po nekaj letih. Počasi z vseh vetrov spravljamo stvari v Hiško Šiško. Plus je to, da otrokinja tokrat ne bo potrebovala s seboj stolčka za hranjenje, vozička, prenosne posteljice, kahlice... kot nazadnje. Minus je pa to, da gremo z drugim avtom kot takrat. Tistega sva imela do potankosti naštudiranega. Za vsak kos prtljage se je točno vedelo, kam spada, pa za katero stvar je potem v vmesni vdolbini še prostor. Lahko smo pogoljufali tudi pri zadnji polički, pa otroci so imeli krajše noge in je bilo tudi za najinima sedežema kar nekaj reči, da o zlata vredni mreži nad zadnjimi sedeži ne govorim. Res pa ne bo treba nositi toliko igračk kot takrat. Po drugi strani smo pa za fanta morali nabaviti nove stole, ker sta stare prerasla. Ima pa tudi otrokinja zdaj svojo potovalno brisačo. K sreči sem jo našla kar hitro, ni bilo treba prečesati cele Ljubljane in pol interneta kot pred leti, da sem našla pravo reč. V teh letih so jih začeli prodajati že v navadnih športnih trgovinah. Juhej. Ni ravno poceni špas, drag pa tudi ne, če pomisliš, da brisače za petčlansko družino zaradi take investicije ne vzamejo pol prtljažnika.
Tudi s stališča pakiranja mi, poleg očitnih razlogov, tale dopust zaposluje misli. Čakam, da pride kot zadnja v hišo še truga, da potem malo osvežimo spomin na dimenzije, pa da imamo eno generalko zlaganja.
Problem? Ne. Izziv. ;)
Čaka nas zadnje kampiranje z našim Outwellom. Genialen šotor, vendar žal postaja neprimeren za nas, ki bi bili radi še bolj mobilni med dopustom. Ta je enostavno prevelik, da bi ga med dopustom selili več kot enkrat pa še to če je reees nujno. Naša družina je dolgo časa imela šotor, ki je imel več sob kot stanovanje. :) Tako da bomo imeli letos poslovilno, potem nabavljamo dva manjša šotorčka. Da zjutraj lahko spakiraš u tren oka in greš dalje. Mi ga bo pa kar malo žal, ker je res prima. Eno "ritko" sem našla:


Moram na todo spisek dodati še "Uredi slike s starega računalnika". Ker to ni ničemur več podobno. Ampak to pride na vrsto - po dopustu. Zdaj se stvari delijo samo še na pred dopustom ali po dopustu.

3 komentarji:

  1. stanovanjce ena a :) ... morda pa bi ga pri Špranjčevih posvojili, khm, khm :)
    Uživajte na dopustu, mi smo za letos opravili :-*

    OdgovoriIzbriši
  2. Siničica, komot se zmenimo. :) Ampak računaj, da je to šotor za osem oseb. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. A veš, da smo mi čist na istem ... kar se šotora tiče. En mali šotor je že dvosekundna varianta, tavelika lafuma se bo pa tud poslovila (12-letna kariera jo je tud mal zmahala in bo šla v penzijo), ker je prevelika za postavljanje med balvani :) že mečeva oči za manjšimi in hitrejšimi variantami.

    OdgovoriIzbriši