To si je Jamie izmislil, kdo pa drug. In vsaka črka drži. Res je najlažja. Nobenega zamudnega čiščenja zelenjave. In res je seksi. Čudovito razkošje okusov. Zadnje čase dnevno na sporedu, dokler so fige.
Bolj slikovito opisan recept je v Srečni kuhinji, tale pa po majchino, v alinejcah. Potrebujemo
- fige
- mocarelo
- pršut
- baziliko
- polivko iz limone in medu.
Figo križem prerežemo skoraj do konca in spodaj stisnemo, da se sredica izboči. Okrog natresemo pršut, kosce mocarele, natrgane liste bazilike in vse skupaj prelijemo z omakco, ki jo pripravimo iz 6 žlic olivnega olja, treh žlic limoninega soka, žlice medu in nekaj soli in popra (vse skupaj premešano).
V knjigi priporočajo nekaj kruha, da na koncu pomažeš skledo. Čimbolj bel, čimbolj svež priporočam jaz. Njami do konca.
Aja, če, kot se je to zgodilo meni, izven odpiralnega časa trgovin ugotovite, da tisti paketek v hladilniku ni pršut ampak losos - kar pogumno. Je prav tako slastno.
nedelja, 18. julij 2010
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Tole pa poznam - sem pred 6-imi leti pripravila za svoj RD in je res dobro. Da ne omenjam, da se fige pri meni uvrščajo v skupino najljubših sadežev!
OdgovoriIzbrišiK tebi sem priromala preko Sandre.
Lep pozdrav!
Škorčica, me veseli, da si me našla. :)
OdgovoriIzbriši