ponedeljek, 15. marec 2010

Fimo

Obljuba dela dolg. Obljubila sem poročilo z delavnice, našla sem tudi fotoaparat, časa sicer primanjkuje, ampak - ni več izgovora... Tadaaaaaammmm - moja prva "ustvarjalna" objava.
Hiška Šiška ima poleg dovolj prostora za pet majchinih in zajca (o tem malo kasneje) tudi eno čisto posebno sobico za - ustvarjanje. Tam bo našlo prostor kup stvari, ki so do sedaj zaradi prostorske stiske morale na čakanje, nekatere celo, o groza, od hiše. Šivalni stroj, voščilnice, vse možno za rezanje, lepljenje in barvanje vsega, kar si srce poželi in seveda tudi vse potrebno za - fimo. Fimo mi je "pomigala" ob eni priložnosti konec lanskega leta, pa bom o tem kdaj drugič, ko sama izdelam prvi tak izdelek, kot mi je takrat padel v oči.
Zadnjo januarsko soboto sem se v snežnem metežu odpravila k Majdi na delavnico. Zbrale smo se same punce. Glede na to, da sem takrat tam prvič držala fimo maso v rokah, sem z videnim in izdelanim zadovoljna. Osvojila sem nekaj osnovnih tehnik, nekatere stvari uspela izdelati kar sproti, ko je Majda kazala, kako je treba. Rezultat? Tukaj:



Kaj bom iz tega izdelala še ne vem. Del bo gotovo dobila otrokinja, ki je itak nora na roza. Jaz in roza se še bolj od daleč ogledujeva, ampak to je spet druga zgodba.
Seveda sem domov prinesla tudi neporabljene ostanke - nekaj še v originalnem celofanu, nekaj pa v obliki raznih klobasic ali odrezkov ipd. Še dobro, da zdaj vem, kako porabiti vse skupaj. ;)
Fimo bo definitivno na prvem mestu, ko pripravim mizo. Čeprav nekaj reči, ki jih imam v načrtu zašiti, bolj nujno potrebujemo. Hja, Hiška Šiška potrebuje šivanje, majcha potrebuje fimo. Torej bo fimo. ;)
Ideje se kar utrinjajo, druga za drugo, iz vsake, ki jo srečam na kakšnem blogu, v knjigi ali reviji razvijam nove, svoje, kombiniram ideje... Uf, komaj čakam. Našla sem nekaj hudih reči na internetu (hvala, gugl!) ter sem ponosna lastnica dveh knjig, ki sem ju naročila na TheBookDepository (ki je, btw, megasuperfina reč, ker so cene dobre, poštnine pa ni).
Družinca me je prijazno založila z nekaj osnovnimi rečmi za ustvarjanje s fimo maso. Edino tisto napravico za delanje rezancev bom še morala nabaviti novo, svojo. DH namreč dela rezance sam in je ne da, mešati fimo in testo pa ne gre... Brez je pa težko. Ta reč le prihrani precej časa in omogoča res lepo in enakomerno razvaljane plahtice.
Fimo masa, majcha prihaja na prvi tir!

2 komentarja: