ponedeljek, 7. junij 2010

Modra odločitev

Do zdaj sem vsa leta (beri pet) lovila zadnje dneve junija, da sem izkoristila možnost nekajodstotnega popusta in plačilo na obroke pri nakupu učbenikov, delovnih zvezkov in šolskih potrebščin. Kar je pomenilo, da sem tik pred zdajci stala v natrpani papirnici, poleg mene je bil kup ljudi s popolnoma enakimi željami, kilometrskimi spiski, mnogi tudi z naveličanimi bodočimi lastniki čisto novih šolskih potrebščin, vsem se je mudilo, prodajalke so bile pa utrujene in sitne, česar jim v takem še zameriti ne moreš.
Jaz to možnost izkoristim samo za delovne zvezke. Učbenike si sposodimo v šoli, šolske potrebščine kupujem sproti, tam, kjer dobim preverjene stvari za razumno ceno. Pa še stroške malo porazdelim na dva, če ne tri obroke. Šola ni ravno poceni.
Takle kupček


delovnih zvezkov za četrti in šesti razred stane stopetinosemdeset in nekaj evrov. Huh. Ampak, kot rečeno, na šest obrokov. To se pa sproti prežveči brez hujših zapletov, ne?
Poleg tega sem naredila genialno potezo. Kupovala sem prejšnji petek. Takoj ko smo dobili sezname. Torej čisto na začetku junija. Ko tega še nihče ne počne. Ko so prodajalke v papirnici pravzaprav vesele, če sploh kdo pride mimo na lep sončen dan. Po malici sem nesla tja spisek, pred odhodom domov sem podpisala slip, pobasala dve pripravljeni vrečki in neizmerno zadovoljna odšla vikendu naproti.
Jp, splača se početi stvari takrat, ko jih drugi ne.

7 komentarjev:

  1. Bravo! Mene točno to čaka ju3! In konec skrbi do jeseni!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pri nas pa letos zamujajo s seznami in so mi podrli načrte ... grrr, pa tri moram spraviti "pod streho". Sicer že nekaj let naročam preko interneta, ampak vseeno paše odkljukati en velik del na to-do listi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sezname ste ŽE dobili???? Pri nas se kaj takega ne bo zgodilo skoraj do konca šol.leta. ŽAL.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uf, očitno se nam torej kar gode...
    Tole je druga šola, ki jo obiskujeta moja otroka, pa smo vedno sezname dobivali zgodaj. Običajno skupaj s seznamom za učbeniški sklad. To pa menda ja zrihtajo pred koncem šolskega leta, saj bi moralo biti to šoli v interesu al kaj...

    OdgovoriIzbriši
  5. Uf, mi smo dobili seznam učbenikov - ki jih bo dobil itak v šoli - in delovnih zvezkov, ki so že naročeni v lokalni štacuni (Kašča rulz) in jih bo dobil v šolo na mizo 1. septembra. Zvezke še nismo kupovali, ker še nimamo seznama - ali vsaj tako pravi Junior (bom pobrskala po torbi danes, vsi tisti listi in listki so mi sumljivi). Torbo pa imamo, ganc novo, včeraj kupila babica - točno tako, kot si jo je želel. Še vedno trdno, da zvezki ne bodo čisto zvihani (hja, upam, no) in z žepki, luknjicami in podobnimi fensi zadevami za slušalke, mobilnike in podobno kramo...

    OdgovoriIzbriši
  6. Blagor tebi. Takoj ko jih dobimo, bom šla v lov...za 3 komade, ne daleč daleč od tega da je šola poceni :-(

    OdgovoriIzbriši
  7. Trije v šoli bodo mene doleteli čez dve leti. Uf...
    Torbe pa letos k sreči imamo. Starejši je lani dobil novo in je še brezhibna. Mlajši bo za četrti razred obdržal še isto torbo, preverjeno zdrži štiri leta.

    OdgovoriIzbriši