sreda, 2. junij 2010

Ko podmladek kuha

Fanta, posebej mlajši, se neznansko rada smukata po kuhinji. Mlajši ravno zaradi svoje želje po tem tradicionalno vsako leto dobi od tete kuharsko knjigo. Otroško. Kar pomeni, da so recepti preprosti, pa zato nič manj okusni. Včeraj smo se mastili s čokoladnimi piškoti s kikirikijevim maslom.

Potrebujemo 200 g moke, 2 jajci, 125 g stopljenega masla, 125 gramov kikirikijevega masla, 200 g rjavega sladkorja, 1 vrečko vanilijevega sladkorja, 1 čajno žličko kvasa v prahu, 100 g črne čokolade in 2 ščepca soli.

Zmešamo maslo, kikirikijevo maslo, jajca, sladkor in vanili sladkor. Posebej zmešamo moko, kvas in sol. Čokolado stremo na koščke. Moki prilijemo mokre sestavine. Dodamo čokolado in premešamo. Na pekač polagamo za oreh velike kupčke testa. Naj bodo dovolj narazen.
Pečemo pri 180-200 stopinjah 13 - 14 minut.

Piškotki so super okusni. Slikce nimam, smo jih prej pospravili. Pa saj ni bistveno, kako zgledajo, bistveno je, da so dobri (tega se pa itak ne da pofotkat, ne ;))

Ti piškoti so bili pravi družinski podvig. Fanta sta kuhala, DH je nadzoroval in po potrebi pomagal, otokinja se je motala pod nogami, mama pa o tem piše na blogu. :)

PS: Kuharsko knjigo kot darilo priporočam tudi tistim, ki imate neješče otroke. Neverjetno, kako gre recimo grahova juha ali korenčkova solata v slast, če jo otrok pripravi sam.

Ni komentarjev:

Objavite komentar