ponedeljek, 5. september 2011

13 ur...

...je trajal tokratni sosedski piknik, tretji po vrsti. Začeli smo ob 13h (no, že nekje opoldne je bil prvi aperitiv na naših stopnicah, ampak tega ne štejem v uradni del) in pospravili nekje ob dveh zjutraj.
Tako kot lani in predlani je bilo neznansko luštno.
Vreme je bilo letos naravnost fenomenalno - po dnevu brez oblačka smo pozno v noč sedeli v kratkih rokavih, nobenega ognja nismo kurili cel večer, da bi se ogreli, nobema nevihta nas ni pregnala, tako da smo v miru sedeli in uživali v sončku, mulčki so se preganjali naokrog, mi pa smo se preganjali z njimi, kramljali med sabo, jedli in pili in se luštno imeli.
Deklice so v ustvarjalnem kotičku izdelale miljavžent lampijončkov, ki smo jih obesili nad ulico. In napis:

Fantje so se preganjali tokrat predvsem z kolesastimi pripomočki vseh sort - wave board, stealth skate, skiro in vse mogoče kombinacije tega.
Taveliki fantje so se seveda tradicionalno zbirali okrog žarov in skrbeli za to, da smo vsi imeli dovolj tople hrane.
Vsi ostali pa smo letali med enim in drugim prizoriščem in se vmes do sitega naregljali, nasmejali za naprej in nazaj in se poslovili z željo, da se bomo imeli na naslednjem sosedskem pikniku spet tako fino.
Mize so se šibile od dobrot. Poleg "uradnega" dela smo ponudbo obogatili še vsak po svoje s solatami in sladicami vseh sort, sadjem, kavo ter degustacijo vsega živega, začenši z absinthom. Danes ni bil nihče resno bolan, so arcnije zgleda pomagale. ☺
Družabna igrica, za katero je letos poskrbela soseda, je bila tudi prima reč. Listki s 100 vprašanji so bili polepljeni povsod po prizorišču, vsaka družina je morala najti listek s pravo številko, če je bil odgovor na vprašanje pravilen, je met kocke določil naslednjo številko. Luštno, zabavno, vprašanja strašno simpatična. Ker so bili listki drobni se je morda mimoidočim zdelo vse skupaj smešno - kup ljudi vseh starosti se potika okrog, malo postane pri kakšni veji, klopci, hidrantu, postane in se odpravi bodisi počasi dalje ali zelo hitro proti "sodniku". ☺
Bili smo praktično vsi, od mlade gospodične, ki se lani še niti ni rodila pa do gospa v lepih letih, ki so se zabavale z nami pozno v noč, kot vsako leto.
Dragi sosedje, fino je bilo! Naslednje leto ponovimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar