ponedeljek, 12. september 2011

Hvala, poletje!

Tile podaljški v obliki toplih, celo vročih dni, so mi prav všeč.
Fanta in punca še kar hodijo od doma v kratkih hlačah in tevicah. Kako je že govorila Ivy v You rang, milord? Can't remember last time... Ja, tudi jaz se ne spomnim, da do sredine septembra ne bi oblačili dolgih hlač ali vsaj obuli kakšen štumf...
Še vedno jemo kar zunaj - terasa je pač kul.
Kljub temu, da je bil dopust dolg, sončen, da smo se veliko kopali in uživali radosti morja, nam je poletje namenilo še tri špasne vikende.
Enega smo preživeli v Gradu. Ki bo za vedno ostal toplo zapisan - tam je naša punca splavala. Res smo imeli fin vikend - čisto OK prostorček v čisto OK kampu, malo bolj neugoden morski teren - meni osebno mulj ne sede ravno, je bil pa zato toliko bolj kul ponton, s katerega smo skakali vsi po spisku.

Dostop na "naš" ponton
Dva vikenda pa smo uživali v Lignanu. Lociran je nekaj dlje, ampak je kamp bolj fajn. In plaža. No, plaža je podobna tisti v Gradu - dolg pas peska, večinoma posejan z dežniki in ležalniki vseh barv. Ampak je voda tista taprava. Z mivko, ne z muljem. In školjkami, ki so v veselje mulariji in neskončnimi možnostmi zidanja gradov, kopanja lukenj, izdelave cest, tunelov, utrdb, če se spomnim samo nekaterih stvari, ki so jih ustvarili v teh nekaj dneh.
Nekako vzpostavljamo sistem brzinskega kampiranja - da ne pakiraš pred odhodom celo večnost in iščeš stvari po vseh kotih hiše, da imaš s sabo vse potrebno. Enkrat smo šli še s trugo, ki je nismo niti sneli od "glavnega" dopusta. Ta vikend smo bili pa z mojim avtom, ki je bolj prostoren, tako da smo zmogli brez truge. Vzeli smo tudi prevozna sredstva. Dve rolki in tri skirce. In smo šli, hajdi, hajdi, po Lignanu naokrog, raziskovat.
Ja, majchini postavljamo nove temelje naših bodočih vikendov. Imamo že kar nekaj destinacij za takele brzinske potepe nagledane. In ne, Hrvaške ni v bližnjih načrtih. ☺ Povem vnaprej, ker nas marsikdo začudeno vpraša "a vi pa nič na Hrvaško ne hodite?" Jah, no, ne hodimo pač. Smo hodili, pa bomo še šli, ampak trenutno nam bolj ustrezajo druge destinacije.
Tako da hvala, poletje, za tele vikende. Letos jih najbrž ne bo več, so še druge stvari v načrtih, takoj, ko bo dovolj toplo, da se bo dalo spat v šotoru, pa spet odrajžamo.

2 komentarja:

  1. Grado premore tudi slovensko različico imena - Gradež! ;)
    DH

    OdgovoriIzbriši
  2. V Gradež se tudi mi podamo vsako leto enkrat tam konec maja, ko je morje še daleč in je na prostranih poljih mivke ogromno kot sneg belih školjkic. Tako si vsako leto obnovim zalogice☺

    OdgovoriIzbriši