nedelja, 25. september 2011

Drobižki (13)

Dolgo je že od zadnjih drobižkov. Ta teden je nasul raznoraznih, pa je prav, da jih zberem na kup.

Začelo se je s pravim vrtiljakom čustev, dogajanja, vsega je bilo, od res lepih občutkov do skoraj brezupa. Od solz do smeha.

Nekako se je izšlo, da smo v ponedeljek rešili eno strašno pomembno reč. Delno je odleglo, v celoti še ne, ampak je vsaj na voljo več časa za nadaljnje ukrepe in urejanje. Dan je bil čisto po vremenu - turoben.

Bolj umirjen torek je prinesel uspešno najden še zadnji delovni zvezek, kar nekaj postorjenega, pasal je sprehod po sončku, pasal je večerni krog okrog hiše.

Sredo sem po uspešno opravljenem obisku pri zobarju preležala v izmenjajočih se prebavnih težavah. Je pa padlo nekaj filmov in naspala sem se za naprej in za nazaj.

Zanimivo je, da že drugič letos na videz brezizhodno situacijo rešil klic iste osebe. Hmmm... V bistvu sploh ni važno, kako se temu reče. Razveseli, prinese poskok v korak, več pa že ni treba.

Končno so fantje spravili ven še preostali del češnje. So se ornk namatrali. Ampak pametnejši odneha. :)

Po dolgem času smo dobili tudi obljubljeni predračun. Mater, teli majstri - delajo radi, naredijo lepo, papir od njih dobit je pa taka muka...

Otrokinja je šla na praznovanje. Jaz pa ponjo in sem se do sitega naregljala z nekaterimi starši. Luštno je bilo, pa vinček je bil doooober - žal ga nisem našla tam, kjer so ga menda kupili. Upam, da ga kje zvoham, je bil res simpatičen.

Fanta sta zmagala dve tekmi. Sicer po bližnjici - obe nasprotni ekipi sta odpovedali udeležbo na tekmi. Zmaga šteje, čeprav ni čisto taprava.

Tudi če bi bila tekma, mali ne bi mogel igrat. Še dodatno je postrgal že zadnjič enkrat opraskan komolec. Brrr... Vse pike za iznajdljivost - spotaknil se je na poti s treninga (peš :S), rano pa sta fanta oskrbela tako, da sta nanjo dala čist papirnat robček, ki sta ga pritrdila s tisto odsevno vzmetjo, ki sicer kolesarjem pri gležnju stisne hlačnico. S pomočjo prijazne gospe v dežurni lekarni sem se oskrbela še z vazelinskimi mrežicami, ki so bile v tem primeru več kot nujno potrebne. Če se ne bo naučil vsaj mimo domačih vogalov hoditi z nekaj rezerve tale komolec še do novega leta ne bo cel. :(

Jesen je sicer uradno že tu, pa še ni pokazala vsega, kar zna. Še kar posedamo po terasi, tudi jemo še zunaj, še kar hodimo okrog večino dneva v kratkih rokavih, razen da je treba pogosteje pospravljati odpadlo listje in da gredo pridelki h koncu se nič kaj ne pozna.

Smo pa pospravili vsaj fantovski omari. Pripravili premajhna oblačila, pospravili ultra poletna, dokupili manjkajoče. Hvala, B., da is mi povedala za popust v tem vikendu. Prihranek je bil znaten!

Sledi še pivo z DH ob češnjinem kresu, tuš, jutri pa novim zmagam naproti. Prvi jesenski ponedeljek se bo začel z - ortodontom sredi noči. Brrr...

Ni komentarjev:

Objavite komentar