sreda, 31. avgust 2011

Počitnice so šle

Konec počitnic in začetek novega šolskega leta je pri meni od malega ena taka posebna prelomnica. Bolj kot novo leto. Takrat je pri meni bolj čas za nove začetke, bilance za nazaj, čas poln načrtov za naprej, neke nove energije in zagona. Zanimivo, da to ni minilo niti v času ko se niti sama nisem šolala niti nisem imela mulčkov v šoli. Tako da je tale prvi september kar ostal kot en pomembnejših datumov v letu.
Jutri gre Otrokinja v "nov" vrtec. Ne bom razpredala še tukaj, kako so speljali vse skupaj, ker me vse mine, ko pomislim, da si to dovoli ustanova, ki naj bi skrbela, da bi naj bilo našim otrokom prijetno. No, za Otrokinjo me ne skrbi, ona si bo prijezikala pot kamor si jo bo želela. Pa nova učiteljica je kul - mami, veš, ima dolge lase in svetel lak na nohtih. Kolikor sem uspela videt je res kul (jaz imam malo drugačne kriterije kot tamala, ampak pustimo to ;)) Trudim se gledati na vse skupaj s pozitivne strani, da bo vrtec odprt dlje in da kakšna popoldanska gneča ne bo imela takega vpliva kot prej, pa da je igrišče večje kot prej... Malo grenak priokus pa ostaja. Upam, da bo zbledel, sicer pa je punca v vrtcu samo še eno leto. In, na srečo, s tem ni obremenjena.
Fanta gresta v šolo. Tavelik v sedmi razred. Z dvema izbirnima predmetoma, čeprav bi mu zadoščal en za izpolnitev pogojev. Ambiciozen fant pač. ☺ Upam, da mu bo šlo. Pa s tem ne mislim toliko na šolsko delo, to bo zmogel z lahkoto. Konec šolskega leta so se pojavile tiste tipične šolske fore, ki so neizogibne, ki ranijo, in ki se jim moraš naučiti izogniti, preboleti, se ubraniti. Junija je dečko speljal dobro, upam, da mu bo šlo tudi naprej fajn.
Mali gre v peti razred. Gladko odličen v četrtem, tako da težav ne pričakujem. Ne v šoli ne na drugih področjih - malo je še premajhen po eni strani, pa elastičen in prilagodljiv in nasploh strašno fejst fant na drugi, tako da bo lepo vozil. Zaposlen bo še s košarko in kitaro, z novim waveboardom in še čim. Bom pa budno spremljala napredek pri slovenščini. Med dopustom je bil zadolžen za pisanje dnevnika. Ojoj... Nastalo je sicer dokaj čitrljivo napisano in slovnično pravilno vsebinsko skrpucalo. Samo zato, ker mu ni dišalo in ker je namesto o tem, kaj naj naredi, razmišljal, kako je ubogi, imamo v dnevniku potepanja po tuji deželi, zanimivih krajih, kupu dogodivščin vseh sort vsak dan napisano "Zjutraj smo vstali in pozajtrkovali. Po zajtrku smo se šli kopat" - tudi takrat, ko je bilo kopanje že pred fruštkom. Aaaaa....
Ker je šel dnevnik s tako muko je v njem po liniji najmanjšega upora pristalo tudi tole:


Posebna pozornost velja prvi vrstici ☺
Kar pa pravzaprav ni slabo. Počitnice so, naj so še tako dolge, kljub pričakovanju "novih delovnih zmag" vedno prekratke. Tako da kakšen dan ne bi škodil...
Pride pa zdaj obdobje krajših pričakovanj. Če se v poletju vse vrti okrog dopusta, potem pa okrog septembra, se zdaj vse skupaj skrajša na - vikend. Ta vikend bo piknik, naslednji bo spet kakšen pobeg, če bo le vreme,... In tako počasi do naslednjih počitnic.

1 komentar:

  1. Majcha, to si pa tko lepo zapisal, tko lepo....iste misli, iste skrbi tudi pri meni. In prelomnica za 1. september večja od novega leta; resolucij ne manjka, pozitive in skrbi pa tudi. Eno srečno in veselo šolsko leto 2011/12 tudi tebi!

    OdgovoriIzbriši