sobota, 14. maj 2011

Kratke zgodbe

V knjižnici sem v enem precej brzinskem mimohodu na neki polici zagledala Roalda Dahla. Med odraslim branjem. Hmmm, jaz ga poznam kot pisatelja za otroke, izvrstnega pisatelja, zato sem si od knjige za odrasle obetala ravno tako veliko.
Prebrala sem prvo poglavje.
In drugo.
Nato sem v tretjem pričakovala kakšno povezavo med obema in tuhtala, kaj me še čaka.
Tretje poglavje - nekaj čisto svojega.
Pa me je le toliko matralo, da sem pogledala, če kje kaj piše - na hrbtni strani je bil le kratek odlomek. In ja, kot se je izkazalo po informaciji na notranji strani platnic (že dolgo nisem imela v rokah knjge, ki bi imela na notrnanji strani platnic zapis o avtorju, vsebini itd) -  brala sem knjigo kratkih zgodb. Vsaka zase zanimiva, nekatere "butnejo k kladu". Res odlično.

Slika je izposojena pri Založbi Sanje.
Navdušena sem. Knjiga je že na kupčku, da jo vrnem v knjižnico. Doma me čakajo nove kratke zgodbe. Irske kratke zgodbe, Kri in voda, uplenjene, ko sem po policah iskala v bistvu nekaj čisto drugega.
Priporočam se za namig še za kakšne.

5 komentarjev:

  1. Trenutno berem Grahama Greena (Zbrane kratke zgodbe) - zelo mi je všeč!

    OdgovoriIzbriši
  2. Dahla obožujem, pa najsi je knjiga za otroke ali pa ne!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole je pa tudi zame...kakšno naključje;
    doma imam iz knjižnice od Tine Grandošek Draga Tina; kaj pa vem...ampak tvoj seznam si prepišem; še bi če maš kaj na zalogi; predvsem kratke zgodbe...Mene je svoj čas pritegnil nejc Gazvoda...

    OdgovoriIzbriši
  4. Če imaš rada kratke zgodbe, potem je nujno, da prebereš iz zbirke Beletrina (tako kot so Kri in voda irske kratke zgodbe, so še od drugih narodov, ampak ne vem na pamet naslovov).

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlične kratke zgodbe je spisal tudi Torgny Lindren. Pri nas je izšla zbirka Lepa Merab, prav tako krasno se bere njegov roman Čmrljev med.

    OdgovoriIzbriši