ponedeljek, 28. december 2009

Ljuba Hiška Šiška

Ja, ime imaš. Včeraj se mi je prikradlo v misli in kar noče stran. Ti paše, veš. Otroci itak že od malega mislijo, da je Šiška tam, kjer si ti, drugje pa ne. Torej si Hiška Šiška. Zakaj pa ne? Je prijazno, navihano, pa paše ti. Sploh potem, ko boš še bolj krasna in sijoča kot si zdaj.
Vem, da smo te zanemarili med prazniki. Zato sem se tudi prišla včeraj malo odkupit, se malo pomenit s tabo in malo počedit, prezračit, pa pometat stran nekaj šare.
Že komaj čakaš na "make-over"? Jaz tudi.
Nekaj časa sem bila potrta, da boš prvič po skoraj petdesetih letih samevala za praznike. Nismo bili dovolj hitri. No, venček imaš, vsaj nekaj. Na eni strani si že vsa krasna, pa v glavo te manj zebe kot prejšnja leta, kar zagotovo nekaj šteje. Tudi ostalo počasi dobiva končno podobo. Ja, tudi meni gre na jetra ves ta prah, pa vonj po gradbišču... Ampak tako je. Sem ga sprejela, mi ni več zoprn ampak je vonj po novem, po boljšem. Boš videla, da bo super!
In naslednje leto bomo za praznike skupaj. Morda še boljše, ker bomo fit, pa jih bomo izkoristili bolj polno kot smo te. Smo samo poležavali, veš, smo tudi mi utrujeni, tako da ni bilo kaj prida od nas.
Še čisto malo, pa pridemo!

1 komentar: