torek, 22. december 2009

Gospod s parkirišča, pa sva si bot

Zaradi čedalje večjega pomanjkanja brezplačnega parkirnega prostora v bližini stavbe, kjer si služim vsakdanji kruh, koristim najbližje plačljivo parkirišče. Nekoč je bil to "luksuz", ki sem si ga privoščila ob hudo deževnih dneh, zdaj imam kar abonma. Da sem brez skrbi in manj zapravim, kot če bi plačevala sproti. Abonma seveda ni kar tako, se je treba "štempljat" - ob prihodu in odhodu.
Danes potrjevanje kartice ob odhodu ni bilo možno. Ker je "en preklet butl spet vtaknil mokro kartico v mašino in je šlo vse v maloro", kot se je sicer precej bolj sočno izrazil gospod na parkirišču, ki je v dežju popravljal tisto mašinco, jaz pa za javno objavo malo (no, precej) cenzurirala. Sem le prijazna punca ;) Zmerjanje ni bilo namenjeno meni, jaz sem bila samo tam, zase sem morala nekaj vprašat. Vendar bi mu kljub vsemu, če za sabo ne bi imela dobrega dne in če ne bi imela podobne izkušnje v obratni smeri, povedala kakšno nazaj.
Izkušnja v obratni smeri? Taisti gospod mi je nekega ravno tako temačnega in deževnega dne, ko sem ravno tako že malo zamujala po mulčke v vrtec in šolo, "prekrižal pot". No, bil je v službi, tako kot danes. Takrat ni eden od nespametnih voznikov pokvaril zapornice ampak je iz meni še zdaj neznanega razloga crknil avtomat za plačevanje in se je dalo plačat samo z gotovino. Jaz pa operiram s plastiko in nekaj EUR v denarnici ni default stanje. Bankomat daleč, zamujanje v polnem teku, jaz pa za sabo eno tako čudno obdobje, da je bil tisti pokvarjeni avtomat kaplja čez rob, slap moje zoprnije, ki se je takrat usula iz mene, pa je na polno zadel tega gospoda. Tako kot sem jaz danes pokasirala njegovega. Pa sva si bot.
Na vprašanje, kako bo jutri s prihodom v službo, ker bo elektronika mislila, da sem še kar v službi, še ne vem. Ker odgovora, razen kupa bentenja, nisem dobila. Zjturaj bom uredila. Morda bo to priložnost, da za minutko, ki je običajno v jutranjem in popoldanskem hitenju nimam, zmotim tega gospoda med njegovo službo, uredim kartico, se mu opravičim za takrat in mu voščim lepe praznike. Zakaj ne bi bila prijazna, če sem lahko?

Ni komentarjev:

Objavite komentar