sobota, 10. december 2011

Mesne "tortice"

Ko sem zjutraj pubeca prosila, če mi prinese knjigo, da napišem recept, mi je vmes pokazal še ene "kanadske mesne tortice" iz iste knjige. In je to danes pripravil za kosilo.
V bistvu pripraviš maso kot za polpete - iz mletega mesa (pol kile), čebule, česna, zelenjave (mi smo nakockali eno papriko in naribali en korenček), žlico paradižnikove mezge, malo drobtin, vodo (midva sva namesto vode dala jajce), nekaj peteršilja, sol in poper.
Namesto da pečeš polpete, kar pomeni, da so ne le bolj mastne ampak tudi da moraš stati zraven, obračati in potem seveda čistiti pošprican hladilnik, maso enostavno - nadevaš v modelček za mafine, porineš v ogreto pečico in pečeš pol ure pri 180-200 stopinj. Pri nas je nastalo devet polpetk (sedem v silikonu za mafine, dve sem spekla pa kar v posodicah za creme brulee, da je šlo vse hkrati v pečico (kar pri nas, ki imamo okroglo pečico, ni samo po sebi umevno).
Priporočam, ker je hitro, fino, z malo packarije, dobro pa itak.

5 komentarjev:

  1. Pa itak spet nimam nič poslikano, ne...

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem se hotla pritožit, da ni slike, ne...!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ojej, kdo najde eno traparijo v zgoraj napisanem? :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hihi, o, a pri vas drgač na hladilniku pečete polpete? ☺
    Kukrkol, tole si moram zapomnit - najbrž fletno izpade. Smo pa drgač tud mi dones jedli podobno mesno zadevo, le da je kuhalnik še vedno za spucat :o

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz itak polpete vedno pečem v pečici, na pladnju in peki papirju...

    OdgovoriIzbriši