ponedeljek, 5. december 2011

Deviške prsi

Tako se imenujejo piškoti, ki so bili meni od vse praznične peke pri tašči najbolj všeč. Poleg potice, seveda.
Ko sem iskala recept, sem videla, da sem ga lani obljubila, napisala pa ne.
Ker bo kmalu prišel prav, letos bo namreč na sporedu kar zajetna porcija, ga objavljam zdaj.

225 g lešnikov ali orehov
225 g masla
225 g sladkorja
1 jajce
370 g moke.

Sestavine zgnetemo v testo, oblikujemo hlebčke, vanje vtisnemo luknjice, v luknjice damo majhen kupček beljakovega snega (2 beljaka, 120 g sladkorja v prahu zmiksamo v gladko zmes), na vrh kupčka položimo lešnikovo jedro.

Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah.

Rezultat? Takile so bili lanski:


Piškoti so uspeli do popolnosti. S potico se, žal, tako kot jo je pekla tašča, najbrž ne bom nikdar znala pohvalit. Je bila pač ekstra liga.

Recept je objavljen tudi pri Culinary journey by me. Ponuja škatlico svojih dobrot.

8 komentarjev:

  1. Moram probati! Mogoče jim bom samo spremenila ime ... kaj meniš o ... dejanskih prsih? :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. Po želji :)
    Jaz samo ohranjam družinsko tradicijo...

    OdgovoriIzbriši
  3. Izraz ohranjam tudi zato, ker se mi v mislih dostikrat pojavi besedna zveza "deviške prsi moje tašče". In vsakič se namuznem. Tole upam napisat pa samo zato, ker vem, da če bi ona tole vedela, bi se prav od srca nasmejala. Je bla vedno za hece. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ...še zmeraj je - tudi na hece

    OdgovoriIzbriši
  5. Super, hvala za recept, jaz poskusim zagotovo!

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj vsi že pečete, jaz pa kupljene (podarjene) piškote glodam :(.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hehe, Tina, brez skrbi - jaz si lanske fotke štimam "v opomin" da bo počas kaj treba... Zaenkrat sem tudi še na unih iz škatle ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ta vikend se bom najbrž prsno udevičila :-), dragi je že navdušen :-D

    Drugače pa smo tudi pri nas na kuljenih, ker še ni pravi čas za peko ...

    OdgovoriIzbriši