ponedeljek, 11. oktober 2010

Drobižki (5)

Kulinarično zanimiv teden je za mano. Mulčki so pripravili večerjo ob svečah. Neke posebne palačinke, ki smo jih potem jedli z javorjevim sirupom, otrokinja pa z Nutoko. Palačinke so bile od nežno rumenih do skoraj črnih. Dete, ki je bilo to rundo zadolženo za pečenje, rabi še malo grifa. Ker vaja dela mojstra, če mojster dela vajo, bosta to še večkrat poskusila. Bile so pa slastne že zato, ker ni bilo treba kuhat pa še kuhinja po tem ni bila tako razsulo kot bi bilo morda pričakovati. Bo pa treba božičku pisat za kakšen predpasnik. Mera je že vzeta. ;)

Prišla je pošiljka bučnega olja. Tistega pravega, črnega, dišečega, iz Prekmurja. Prva skleda solate je bila fantastična. Pa cela samo zame. Mmmmm...

Pod Maxijem se dobijo fenomenalne čokoladne tortice. Navadna čokoladna, nutelina in oropuccio so v dobri družbi in skrbno razdeljene na tretjine še bolj slastne.



Valentinovo je strašno fleten film za lenoben sobotni večer.

Kapučino na sončnem balkončku z DH paše. Na vrtu ali na sprednji strani, kjer je pač sonce. Je treba uživat, če se le da, potem celo zimo ne bo nič.

Kuharice za mularijo so dobra naložba. Danes smo jedli empanade. Nisem uspela priti do fotoaparata. V principu je to nekaj takega. Pri valjanju sta rabila nekaj pomoči, sicer sta kuhala sama. FYI: med kuhanjem nedeljskega kosila se zloži ohoho perila. Naš nadev je bil iz na čebuli prepraženega mletega mesa, kateremu sta dodala malo paprike, kumine in rozin. Kljub sprva malo privzdignjenim obrvem je bilo okusno nad pričakovanji.

Državljanska dolžnost je opravljena.

Posesana in očiščena sta oba avtomobila. Moj je bil sploh krvavo potreben predvsem sesalca. Hvala, DH.

Kako se v nedeljo zvečer znebiš slabe vesti, ker čez vikend nisi opravil niti četrtine načrtovanega?

5 komentarjev:

  1. Zgleda okusno - še dobro, da sem po malici :) Uživajte še naprej!

    OdgovoriIzbriši
  2. :)za predhodne

    in priporočilo za zadnjega - jg, ni šlo :) Nadgradnja tega - pripraviš se do tega, da zaradi dotičnega stanja nimaš več slabe vesti - spljoh :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Danes ko sem prebrala o tvojem čiščenju avtomobila, sem se še jaz lotila mojega od znotraj. Je bil tudi že potreben čiščenja. Še dobro da s pisanjem spodbudiš taka dejanja.
    Še večkrat bi morala pisati o pospravljanju omar, predalov... Mogoče se bom še kaj nalezla od tebe.
    Drugače pa se tudi priporočam za pravo bučno olje.
    Daisy

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa ko smo že pri spodbujanju... mene si v soboto spomnila, da imam neposlušano sponzorsko plato od Slona in sadeža (ki ju... obožujem) in sem jo poslušala med čiščenjem stanovanja. Ful dobr. Še kdaj. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo folš za vse; hrano, bučno olje, solatko, sladkiše, pomoč pri pospravljanju....kaj naj rečem...folš, folš, folš :D

    OdgovoriIzbriši