torek, 17. januar 2012

Drobižki (16)

Pretežno me ni. Krmarim med boleznimi, skrbmi in splošnim "down-om". Jemljem zalet za boljše čase, bi lahko rekla - nekje v meni se pač skriva nepoboljšljivi optimist. ;)
Bilo je vseeno nekaj svetlih trenutkov zadnje čase.
Odpraznovali smo najstarejše dete. Za rojstnodnevni jedilnik si je, nič kaj tipično najstniško, zaželel česnovo juho (po češko), mesni fondi in tiramisu namesto torte. Juha je v bistvu strašno imenitna reč iz mesne osnove, ki jo preliješ čez precej narezanega česna in čez potreseš v maščobi popražene kruhove kocke. Opcijsko dodaš nek krompir, ampak to smo mi spustili. Zanimivo, da juha odvzame "pečenje" iz česna, postane malo bolj "močna", tako da je končni učinek presenetljivo fajn.
Klaviature, ki jih je dobil (zdaj se po novem to celo uči) cela družina s pridom uporablja. Naučili smo se že vse sorte. Vse najboljše recimo, pa Kuža Pazi, pa Čebelico Majo, take hude komade v glavnem. ☺
Srednje dete je imelo angino. Z vsem, kar pri njem paše zraven, torej vročino, ki se začne s 4, blodnjami ob tem itd. Tokrat ni govoril v nekem čudnem jeziku ampak se je bal muce (???) in s pravkar slečeno pižamo brisal stikalo za luč. Zjutraj je vedel, da smo ga preoblekli, ampak samo zato, ker je opazil, da je v drugi pižami kot zvečer. Seveda je šla tudi njegova bolezen v smeri največje škode. Je bil ob dva rojstna dneva in ob sankanje s šolo.  Darilo je vseeno nesel danes, ko je prvič spet šel v šolo. Izdelala sva dve tabli za vse tiste dekliške "čičke mičke", ki jih obe punci zdaj lahko zatakneta za elastiko, pripneta s kljukico ali pripikata z buciko. Sicer nobena znanost: slikarsko platno, čez blago, čez elastika (taka bolj fensi s čipko), ostalo iz maminih predalov. Barvne kombinacije je izbral sam, točno določeno za vsako punco. On že ve.


Na obisku imamo Kokoško Mimi. Neka obkvačkana putka je prišla z Otrokinjo domov iz vrtca in zdaj domuje pri nas naslednjih nekaj dni. Vrnemo jo skupaj z vpisom v "dnevnik", kaj je počela pri nas. Včeraj je pekla mafine. In danes je gledala vinksice.
Aja, in vikend mi je polepšal August Rush. Lep film. Fajn glasba.
In savna z DH.

3 komentarji:

  1. Naj čimprej mine to obdobje in naj posije sonce!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zakaj se mi zdi, da sva v isti fazi krmarjenja tako med boleznimi kot "down" momenti...Majcha jaz te potrebujem nadvse optimistično še namesto mene... :D

      Izbriši
  2. "zdravila" za "down" stanje so ponavadi bliže kot se nam zdi

    OdgovoriIzbriši