petek, 22. julij 2011

Terasa

Najprej je bil vrt. Iz hiše dostopen po nekaj stopnicah, ki so se na eni strani nadaljevale v mini balkonček, ravno za kakšno kavico za dva. Ostalo dogajanje se je dogajalo spodaj.
Sosedovi so imeli leseno teraso in smo se začeli spogledovati z idejo o terasi tudi mi. Da ni treba toliko hoditi in nositi po stopnicah, da je iz dnevne sobe takojšen dostop ven, da je prostora, če "žrtvujemo" stopnice celo več kot prej, ko smo se stiskali med našimi stopnicami in mejo s sosedovimi...
Na koncu smo se namesto za leseno odločili za betonsko. Prišli so zidarji, izkopali luknje za temelje, vanje namestili armaturo, jih zalili, na armaturo postavili kartonaste cevi, vanje vlili beton, "zafršolali" vse skupaj, potem je (na občudovanje vseh nas in polovice sosedov) en velik kamion pripeljal beton in ga po cevi stresel kar preko strehe, ko se je posušilo so premazali še z nečim, kar naj bi dodatno zaščitilo ploščo, položili ploščice, DH je naoljil mizo in stole, zmontirali smo tendo in - tadaaam - terasa v Hiški Šiški se predstavi:

Zaenkrat sem samo poiskala en kos blaga, ki sem ga pred časom uplenila v Ikei, in iz njega zaenkrat pokrila mizo (temu res ne morem reči prt), ter zaščitila s folijo, da ne bomo letali kar naprej ven, če bo padla kakšna kaplja. Blazine pa itak domujejo v fensi novi skrinji.
Zdaj so vsi naredili svoje razen mene. Obljubila sem nove prevleke za sedežne blazine. Prejšnje so bile vzorčaste in to take, da trenutno ne pašejo nikamor. Blago je doma, časa pa še ni bilo. Po dopustu pride na vrsto, ne bo šlo prej. Po dopustu pridejo na vrsto tudi stopnice in ograja.

3 komentarji:

  1. Hudoooo :) kaj vse naredi malo betona :) Uživajte na vaši novi terasi :)
    Všečni stoli (smo v iskanju kakih udobnih in lepih za na terasco :)))) :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sonja, naši stoli (in miza) so iz Jyska. Stoli so res prima, imajo visok naslon, z možnostjo različnih naklonov, pa lepo se zložijo, tako da ne vzamejo dosti prostora niti pozimi.
    majcha

    OdgovoriIzbriši