nedelja, 10. april 2011

Bagri, ne krtki...

Naš vrt doživlja konkretne spremembe.
Lani po vsej utrujenosti od obnove in selitve nismo naredili na vrtu ničesar. V že pripravljen zelenjavni del smo vrgli nekaj semen in podarjenih sadik, na cvetličnem delu smo gledali kar je pač zraslo, češenj ni bilo kaj prida, saj je bilo drevo staro in slabo...
Letos je energije nekaj več, sploh  ker sonček dela svoje in ker po intenzivnem marčevskem bivanju v pisarni prav paše malo gibanja.
Peskovnik smo podarili sosedovim deklicam.
Hiško smo podrli, itak je bila bolj kot igri namenjena shranjevanju stare šare.
Požagali smo drevo. Že jeseni. Nekaj drv smo shranili, drobne veje in votle dele smo zakurili na kresu. Mulčki so uživali. Streha je še postavljena kot zaklon pred vročino. Cel žur. S preostankom se bomo pa še konkretno ukvarjali, tam namreč potrebujemo prostor za druge stvari.
Preizkusili smo, ali lahko obstoječe betonske robnike odstranimo. Lahko. Nekaj jih gre stran, nekaj jih bomo porabili za razmejitev zelenjavnega dela vrta od trave ter malin od zelenjavnega dela.
Prestavili smo nekaj rož. Nekaj jih domuje pred hišo, nekaj na drugih mestih, nekaj je obljubljenih sosedovim, ostale gredo stran.
Intenzivno se pripravljamo na izdelavo terase. To je od vsega še najbolj pomembno, pa najbolj se veselimo. To pa drugič. Za danes le še nekaj fotk - vrt lani, ko je bilo posajeno, kar smo pač uspeli.
In letos - preden smo se sploh pošteno lotili in zdaj, ko je za nami že kar nekaj vloženih potnih ur.


Trenutno:


2 komentarja:

  1. U, komaj čakam končno podobo. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sva podobno delali včeraj - združili prijetno s koristnim - sama sem tudi "štihala" pri svojih domačih.
    Tvoj vrtek je prav lep.

    OdgovoriIzbriši