četrtek, 31. januar 2013

Kdo mi je vzel januar?

Hmmm, ko sem bila mlajša, se je januar vlekel. Zdaj je vsako leto hitreje mimo.
Letos sploh še ni bilo nobene objave. Pa življenje ni tako čudno, kot je bilo lani, samo kar ni pravega navdiha pa volje pa časa... Prva polovica je minila v znamenju okrevanja po praznikih ter deadlina za oddajo ene resne službene zadeve. Ja, tam od desetega do petnajstega je bilo na knap, dihanje na škrge, spanja za vzorec... Temu primerno je sledilo obdobje regeneracije, vse je teklo malo bolj "na izi", mal sem kofetkala, več sem hodila v knjižnico... Vsi načrti za "po petnajstem" se kar nekako niso uresničili...
Vseeno pa je bil januar kar poln. Najstarejši sine je dopolnil 13 let. Praznovanje je bilo po najstniško - hothorse in bowling. Super smo se imeli, postala sem daleč najslabša igralka bowlinga daleč naokrog. Otrokinja me namaže čisto vsakič, pa še koga od bratov za povrh. Punca bi mirno igrala brez ograjice, kugle meče proti vsem fizikalnim zakonom, a podre redno več kot 6 kegljev v prvi rundi. Bom zastopla, ko bom velika.
S sosedo sva šli v kino. Prav pasalo je iti od doma, si pogledati Anno Karenino, se naregljati... Vsekakor ponoviva, je obema pasalo.
Pogledala (predvsem pa prespala) sem kar nekaj luštnih filmov. Priporočam Three idiots, Horrible bosses, Fracture. Ostalo napišem, ko pogledam do konca...

Da imajo otroci šolo k sreči še vedno ne vemo. Redni pouk teče gladko, tekmovanj je bila cela vrsta, košarko so zmagali... Fanta sta šla tudi na evropski CoderDojo dogodek v Bruselj. Brez spremstva staršev, z ostalo ekipo iz Slovenije pač. Imeli so se nadvse imenitno, res fina priložnost za oba fanta. Dogodek je bil super, sprejela jih je tudi poslanka Zofija Mazej Kukovič, ki jim je tudi pokazala parlament. Se mi zdi prav fino, da imajo priložnost izkusiti kaj takega.
Ustvarjanja je bilo kljub gužvi kar nekaj. Paše malo možgančke zaposliti še v drugo smer. Nastalo je nekaj malega kazal (predvsem kakšna darilca za sošolce), nekaj obeskov za mobitele, nekaj nakita in ravno včeraj prva verzija nečesa novega, kar mora pa zaenkrat ostati še skrivnost. Ima pa Made by Majcha nov logo, ki bo tudi na vizitkah v neki bližnji prihodnosti, nasploh imam kar konkretne načrte še s tem. En tak fleten vzporeden svet.


Tale komplet bo kar moj. Odlično paše k nekaterim rečem, ki sem jih zadnje dni ujela na razprodajah. Januar namreč zaključuje tudi mojo malo več kot dvoletno samostojno poslovno pot. Ni kaj, stvari se niso odvile tako, kot smo si zamislili oziroma želeli, tako da jutri začnem z novo službo. Če mam tremo, so me danes povprašali na več koncih. V bistvu je nimam. Kolikor sem imela priložnost spoznati bodočo ekipo bo luštno, delo mi je zanimivo in v precejšnji meri poznano, klima v pisarni bo, tako da bo čisto OK. Bom pa pogrešala kakšno delovno kitico še v pižami, dopoldanske opravke in počivanje po kosilu, to pa ja.
Nič, čez nekaj minut bo februar. Bo treba počasi spat, jutri rano ranim...

8 komentarjev:

  1. Tudi sama se sprašujem kam je šel januar. To je pač mesec ko vsi kujemo neke načrte, tudi sama jih imam. Lepo je bilo prebrati zapis vašega januarja. Veliko sreče v novi službi. Ogrlica in uhančki pa so čudovitih barv, lepe sestave in izdelave.

    OdgovoriIzbriši
  2. Veliko uspeha v novi službi - da boš imela pri kazalih srečo, ne dvomim, za to imam tudi krasen dokaz :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. :) Ja majcha tudi meni je Januar spolzel skozi prste, ampak ko preberem tvoj zapis je bil vseeno kar dolg :).
    Pa srečno v novi službi!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ojej, konji :( čist pozabila slikat :( grem zdaj :))))
    jah, verjamem, da je januar hitro poletel mimo, če pa se ti konec meseca dogajajo take spremembe. Naj bo čim manj stresno. Se že veselim novih Made by Majcha realizacij.
    Aja, spema se rešiš že z blokiranjem anonimnim objav. Ne potrebuješ še nadležnega preverjanja, ki marsikoga odvrne od komentiranja. Vsaj pri meni ta zaščita zadošča.

    OdgovoriIzbriši
  5. :-) ja januar nam je ušel..tebi pa februar naj prinese uspešno novo pot! Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja, januar je minil kot bi pihnil. Nakit pa mi je všeč.

    OdgovoriIzbriši
  7. Bravo! Tebi je celo ob vsej guži uspelo narediti nekaj tako lepega. Meni še skuhati ni uspelo. Januar, ki ga imam sicer zelo rada, ker je tako očišujoč in miren mesec, je tudi meni švignil mimo, to pot od prvega do zadnjega dne popolnoma histeričen.

    OdgovoriIzbriši
  8. Čas leti z nadzvočno hitrostjo. Naj ti še naprej šiba po tebi dragih tirnicah ;)

    OdgovoriIzbriši