ponedeljek, 30. maj 2011

Štiriperesne deteljice ali sreča na devet

Zadnjič sem našla štiriperesno deteljico. Meni se to dostikrat zgodi. Kot bi molele iz trave in se drle "me, me, me, pick me", kot Donkey v Shreku.
Danes sva šli z otrokinjo na sprehod mimo istega mesta. Bolj za hec kot ne sem se sklonila, če je morda še kakšna. In sva jih nabirali kot marjetice za šopek. Trenutno premorem na svoji pisalni mizi devet (9) štiriperesnih deteljic in eno petperesno.
Kot zanimivost: šestperesna je moj osebni rekord, najdena v zgodnjih najstniških letih pred Hiško Šiško. Bogve v kateri knjigi je pristala...
Tista, ki sem jo našla zadnjič je v plastificiranem ovoju romala k prijateljici, ki je tiste dni praznovala rojstni dan in sem jo priložila darilu. Eno današnjih bom namenila drugi prijateljici, ki je bila takrat z nama, ker mi je bilo takrat žal, da nimam še ene s sabo. Pa ker je itak moja. ☺ Ostale bom prav tako zaščitila in razdelila. Srečo je treba deliti, ne?

Devet štiriperesnih deteljic. Ne, ni fotomontaža :)

Petperesna deteljica
In kar ne morem mimo tega, da razmišljam, da imam - štiriperesne deteljice ali ne - sreče res obilo. Lepe reči se mi godijo, fine ljudi imam ob sebi skozi življenje. Res mi je dobro. In hvaležna sem za to.

7 komentarjev:

  1. Se mi zdi, da je sreča ena taka reč, ki vzhaja kot buhtelj, če jo deliš in izginja kot kafra, če jo ljubosumno čuvaš zase. Naj ti je deteljice prinesejo čimveč.
    Kot otrok sem jih tudi sama našla kot po tekočem traku. Zadnje čase pa mi gre bolj švoh. Bi morala verjetno bolj pridno očala nosit :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, Sonja. :)
    Ja, sreča se res z deljenjem povečuje.

    majcha

    OdgovoriIzbriši
  3. To ni pošteno! ;) Jaz se večkrat zalotim, da mi pogled zainteresirano popleše med njihovimi listi, a ne najde štiriperesne...

    OdgovoriIzbriši
  4. Svaka čast, jaz nič ne vidim, ja ja srečo je treba deliti in množiti :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. No pa res še rastejo. Kot otrok sem še kakšno našla, sedaj pa bolj ko gledam v tla.. v več stvari se zaletim hihi.. Ne šalim se, ampak res v svoji odrasli dobi še nisem naletela na štiriperesnico. No ampak tale tvoja objava me je potolažila - sedaj vsaj vem da še rastejo☺ Še je upanje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Uau super . Moja mama jih je velikokrat našla in eno sem dolgo hranila.
    Zdaj si me spomnim, da naslednjič ko sem na travniku malo bolj napnem oči!

    OdgovoriIzbriši
  7. jaz sem našel 5 peresno deteljico in ohranila jo bom do mojega življenja

    OdgovoriIzbriši