sreda, 4. maj 2011

Praga (3)

Tretji dan je bil zgleden. Fajn vreme, dobrovoljno razpoloženje, pa smo šli, spočiti in veseli po praških ulicah...
Začeli smo tam, kjer smo ostali prejšnji večer. Hradčani torej. Tokrat nismo prišli peš ampak s tramvajem. Kraljevi vrt je bil krasen.


 Ujeli smo protokol pri menjavi straže.

Si ogledali še eno galerijo in en dvorec.
In, seveda, prejšnji dan obljubljen muzej igrač. Zbirka starih igrač je bila fascinantna, nič manj pa razstava ob petdesetletnici barbik. Nekatere so prave mojstrovine.


Kosilo smo zmazali v gostilni, kjer so se zadrževali pretežno domačini. Hrana je bila slastna, pivo hladno. Cene zmerne.
Potem smo šli vsak po svoje. DH na eno službeno reč, jaz z mulčki pa na tramvaj pa v Sea world. Ki je bil - razočaranje. Pričakovala sem več kot nekaj akvarijev, pa če so še tako imenitne ribe tam. Poleg tega samo tam družinska vstopnica zahteva dve odrasli osebi, tako da smo še plačali celo premoženje. Vtis je popravila razstava, ki smo jo ujeli v bližini - živali iz ledene dobe so bile postavljene na ogled v vsem svojem blišču.

Zraven so imeli še en labirint. Pravzaprav dva. Enega "klasičnega", z ogledali. Drugega, večjega, pa z ogledali, ki so bila pravzaprav stekla - ko se je prižgala luč, se je videlo skozi. Buške so bile neizogibne.
Sprehodili smo se še po parku, mulčki so se naplezali na igrišču, odpeljali smo se pa kar direktno domov - dan je bil dolg in naporen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar