ponedeljek, 16. maj 2011

Hugo Cabret

Naši obiski knjižnice so pogosti in dokaj dolgi. Vsak po svoje brskamo po policah, prav tako jaz pregledam še otroške knjige, predvsem tiste, ki so bolj za fanta. Običajno se ustavim pri zajetnejših knjigah, tanjše knjige tavelik mulo prežveči v enem popoldnevu, debelejše le trajajo dlje. Izbere jih itak sam, včasih mu pa kaj pokažem, če se mi zdi zanimivo, potem pa vzame ali ne.
Na tak način mi je pod roke prišel tudi Hugo Cabret. Knjiga ima 530 strani. Ampak kakšnih! Lepo narejena knjiga, polna čudovitih ilustracij. Mešanica filma, romana, stripa, slikanice. Prebrala sem jo sama, v enem popoldnevu je "padla", kar niti ni presenetljivo, saj je teksta relativno malo. Gre za zanimivo in napeto pripoved, ki delno temelji na resničnih dejstvih delno pa je plod domišljije Briana Selznika, avtorja zgodbe in ilustracij (ilustracije in fotografije, ki niso njegove, so vestno navedene na koncu knjige).
Knjiga je res tako posebno doživetje, da jo toplo priporočam mulčkom vseh starosti in tudi staršem. Res knjiga, ki jo z veseljem pregledaš, prebereš in uživaš z vsako stranjo posebej.
Priporočala bi jo tudi tistim mulčkom, ki imajo "rešpekt" pred debelimi knjigami - samo zato, ker so debele. Tale je strahotno zajetna, pa vseeno obvladljiva zaradi kratkega besedila in ilustracij, ki povedo del zgodbe po svoje. Moja fanta sta se še nekaj upirala, včeraj ko sem začela z branjem jaz pa sem zaznala iskrico zanimanja. Upam, da bosta prebrala, saj je knjiga, ki bi jo bilo škoda izpustiti, saj res nudi čisto posebno bralsko izkušnjo.

Pri Emki, od koder je sposojena slikca, lahko del knjige tudi prelistate.
V lovu za slikco sem ugotovila, da se pripravlja tudi film.

3 komentarji:

  1. MARS, vzamem si ga. :) Predvsem zvečer pred spanjem, pridejo pa svetli dnevi, kot je bil včerajšnji. Poglej si knjigo prvič, ko boš v knjižnici, ti bo vse jasno. :)
    Je pa res, da večji otroci tudi pomagajo. Si le malo bolj frej, ko je najmlajši star pet let. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ha, tavelik je že prebral. V enem popoldnevu. :) In je, po pričakovanjih, navdušen. Še tamalga počakam. ;)

    OdgovoriIzbriši