ponedeljek, 30. maj 2011

Mulčki naj berejo!

V vrtcu so imeli bralno značko. Ker ni kazalo, da bi bili mulčki deležni kakršnekoli "uradne" nagradice ob dosežku kot je bralna značka, sem se dogovorila z vzgojiteljico, da bom izdelala knjižna kazala.
Priznam, da sem šivalni stroj vzela v roke "po sto letih". In priznam, da je pasalo in da v moji glavi spet mrgoli od šivalnih idej - takole oblekco za Otrokinjo in take hlače za majcho in tista kazala so kul in bi jih veljalo ponoviti...
Uspelo mi je celo spraviti skupaj fantovske motive. Ni bilo lahko, uspelo mi pa je. Punce so bolj "nezahtevne" v tem pogledu. Daš jim rožice, metuljčke, bleščice, perlice, pa so srečne. Šivanje za fante? Hmmm...
No, nastalo je tole:

Fantovska
Puncovska (kera huda beseda :D)
Jaz sem zadovoljna. Spet se je našel tisti fin občutek, ki te prevzame ob ustvarjanju. Tisto, kar ti da zagon od znotraj, tisto, kar tudi sredi noči radira utrujenost, tisto, kar da malo več prožnosti v korak, saj veš, da greš novim idejam naproti.
Upam, da bodo mulčki tudi zadovoljni, da jim bodo všeč. In če bo zaradi nečesa prijaznega, kar kuka iz knjige, kakšen mulčkek malo rajši pokukal vanjo, je namen dosežen.

6 komentarjev:

  1. Ma kolk dobr! Odlična ideja, jaz tvojega še vedno lepo uporabljam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja, kako mulčke zmotivirati, da še raje in še naprej posegajo po knjigah. Škoda le, da se v vrtcu tega sami ne spomnijo :)
    Tako kazalce bi še mene premaknilo :)
    Jooj, še predobro vem, kako je, ko se nečesa lotiš in bi še.. pa ne gre več. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasna so! Ej tudi jaz se pridružujem Sonji z vprašanjem, kako se v vrtcu nič ne spomnijo? Saj tudi potem v prvih razredih OŠ ni nič boljše... , maleckim pa to toliko pomeni ( ali medalja iz kartona, ali kaj podobnega).

    OdgovoriIzbriši
  4. Saj v vrtcu bi najbrž vzgojiteljici kaj pripravili, zdaj bo pač to. Pa tudi na začetku leta ni nič kazalo, potem so imeli pa vsaj neko prireditev v zvezi s tem.
    Ja, se absolutno strinjam, da mulčki rabijo spodbudo v obliki neke pozornosti, sploh pri tako "kočljivih" rečeh, kot je branje - ker berejo premalo, preslabo, marsikdaj mukoma, tako da nobena vzpodbuda ni odveč.

    majcha (še kar ne morem prijavljena komentirat)

    OdgovoriIzbriši
  5. LUšne, pisane zabavne ... In pridna - knjiga bo zagotovo zanimivejša.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja, a ne kako malo je včasih potrebno da narediš neko stvar prijetnejšo in konec koncev vredno truda za naslednje leto. Luštna kazalca so nastala☺

    OdgovoriIzbriši