torek, 1. november 2011

Zobna miška

Že prejšnjo soboto sem pod vplivom ravno dobljenega zobnega aparata pri mlajšem sinu nekoliko zaskrbljeno pogledovala proti ustom Otrokinje. Pa saj ona nima tako nametanih spodnjih zob, ne? Kako, da prej nisem opazila? Najbrž je to zaradi vseh obiskov pri ortodontu...
Pa potem v nedeljo pri zajtrku spet pokukam, saj otrokinja prikladno sedi ob meni, mi pa itak čebljamo med obroki kar precej. Ni mi dalo miru in sem le pogledala malo od bližje. Ja madonca, punca ima ja zmajani obe spodnji enki! Ni čudno, da zobje izgledajo čisto nametani.
Sinoči je vse skupaj doseglo vrhunec s tem, da je prvi zobek izpadel. No, po tuširanju sva ga vzeli ven, itak se je komaj še držal.
Seveda je po družinski navadi, pripravila zobek poleg pisemca za zobno miško. No, ona ji je narisala risbico. Zobek je bil natančno postavljen v krogec med hiško in metuljčkom.



Zobna miška je, kot to pri nas počne, zobek skrbno pregledala, pustila pisemce s pohvalo in pohvalnim "kar tako naprej" in nagradico. Za prvi zobek je bila to ena hudo imenitna zobna ščetka s Hello Kitty in lučko, ki utripa tako dolgo, kot naj bi se zobki čistili. Navdušenja še pa še, upam le, da bo tudi motivacija zdržala dolgo.

2 komentarja:

  1. O,čestitke za izpadli zob!!!! Risbica za miško je čudovita!!! Mi je pa zelo, zelo všeč miškino darilce, zelo primerno. Najslabše kar miška lahko prinese so sladkarije, to pa res ne paše skupaj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, kako dobro znano mi je tole z zobnimi miškami. Pri nas smo mislili, da nas bo obiskala šele nekje na poroki, ker je moj devetletnik šele letos izgubil prve zobe, je pa nato izgubil 3 v 24ih urah. Mi je všeč, da ste dali nagradico, sicer miške prav zlahka bankrotirajo!

    OdgovoriIzbriši