torek, 1. november 2011

Daljinci

Imam se za kar brihtno in sposobno punco. Vse sorte znam in razumem. Popolnoma in dokončno pa zmrznem pri - daljincih. Tistih za TV.
Nekako ne gre v mojo glavo, zakaj jih potrebujemo toliko. Trenutno aktualna TV ima 4 (štiri!) daljince. Prejšnja pa tri. Drugačne od trenutno aktualne, se razume.
Za prižgat TV je treba uporabiti enega. Če hočem recimo zamenjati kanal je potreben drug. Za zvok spet tretji. Ja hudiča, vse naprave, ki jih poznam, postajajo manjše, preprostejše, "več v ena", plug and play, samo tile daljinci se kar množijo pa vse več gumbov imajo, ki so bodisi opremljenimi z nekimi iks znakci bodisi opremljenimi s popolnoma nerazumljivimi napisi. No, ne toliko nerazumljivimi kot neintuitivnimi. Očitno zahtevam preveč, če bi si med poplavo gumbov, če že morajo biti tam, zaželela kakšnega preprostega. Npr da obstaja gumb "TV" - ki bi vključil TV, ko se prikazuje kaj drugega, recimo DVD ali internet ali kajvemkajševseznatistavelikačrnazverina.
Priznam tudi, da grem kdaj, sicer globoko v zadregi, vprašat mulčke - njim je namreč vse jasno.
Morda pa bo kdo našel tržno nišo: TV daljinec za ženske? Me itak rabimo samo prižiganje, glasnost in menjavo kanalov...
Ker je to tako, sva se, jaz malo bolj kislo, DH pa še bolj od srca, smejala enemu od nadaljevanj serije Sodobna družina. Claire je imela podobne težave.
Razlog, da si sploh upam kaj takega "naglas povedat" je pa v tem, da sploh nisem edina. Kar mi je v tolažbo.

4 komentarji:

  1. :S a ti nekej povem? SPLOH nisi edina, pa smo uspeli dva daljinca združit, tko da so spet samo trije. Moja trenutna rešitev - praktično ne gledam več televizije. Imam pa problem, če me kdaj kdo od kod pokliče domov, če mu kakšno zadevo dam na time shift ... če nimam nobenega od mulcev zraven, se hudo matram preden mi kej rata.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, tudi pri nas sta dva daljinca združena. Ampak (itak je vedno nekje en ampak, ne...) - to vse skupaj še dodatno zakomplicira. Če sem prej že približno vedela, da je treba drugega daljinca za zvok mi zdaj spet ni nič jasno, kaj narediti, če je nekdo pred mano npr poslušal muziko in so neke zvočne nastavitve čisto drugačne... Tako da v nekaterih primerih namesto treh daljincev rabim dva daljinca in DH. Aaaaaa.....

    OdgovoriIzbriši
  3. Jeeeej, po dolgotrajnih poskusih sem končno uspela komentirat prijavljena!!! Vsaj včasih tehnika dela zame :D:D:D

    OdgovoriIzbriši