četrtek, 10. november 2011

Plus dneva :(

Smajli v naslovu je obrnjen pravilno. Na žalost....
Po enournem delu s pomočjo kupa tehnikalij kot so kompresor, dvigalka in specialni ključi sva z DH odkrila krivca za prazno zračnico, ki me je zjutraj "pozdravila" še pred prvo kavo. Odšraufala sva rezervo, zamenjala preluknjano gumo z rezervo (pravzaprav celo kolo), napolnila vse gume (če sva že kompresor razvlekla) in dolila malo olja, če sva že rihtala avto. Pa da povem po pravici: DH je naredil glavnino dela, tista dvojina v prejšnjem stavku je tako, da se lepše sliši. No, saj jaz nisem stala križem rok: šla sem po papir za brisat palčko od olja, se naučila, kam se olje sploh nalije, videla celoten sistem demontaže in montaže in vmes porezala suhe potonike, ki so rasle pred hišo. Sem pa prva videla krivca, DH je medtem namreč sedel v avtu. Bil je en plus šrauf (odtod naslov ☺), pobran neznano kje, predvidoma včeraj zvečer, saj sem se domov vrnila še čisto brez težav.
Ehja, kot da za danes ni bilo načrtovanega drugega dela... In zimskih gum sploh še nimam doma, s tem sem se nameravala ukvarjati naslednji teden.


Resnični plus nenačrtovanega postopanja zunaj pa v naslednji objavi.

2 komentarja:

  1. Tole pa ni nenevarno, ne da? Nama se je plusek zgodil na avtoceti pri Hamburgu, pa najprej ni bilo nič opaziti, šele drugo jutro, prenočila sva namreč v bližini Hamburga ... Mehanik/vulkanizer je rekel, da tlak v gumi sicer pomeni varnost, da pa enkrat vse skupaj lahko raznese...

    Dobro sta naredila :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Alcessa, drugega kot sitnosti ni bilo. Na srečo. Vse kar vem, je to, da je bil zjutraj avto na feltni.
    Še dobro, da sem parkirala kot sem, če bi bil avto obrnjen v drugo smer bi se mirno odpeljala z Otrokinjo v vrtec. Kdo ve, kje bi opazila, da je nekaj čudno, sem bila še čisto zalimana :)

    OdgovoriIzbriši