četrtek, 21. oktober 2010

Drobižki (7)

Lenoben vikend vedno pride prav. A ni luštno, ko imaš tako po zajtrku kot po kosilu čas malo poležat?

Novo znanje prihaja v hišo. Jezik, inštrument... Ni vrag, da se me kaj ne prime, če bom firbcala, kaj počnejo :)

Zdravje? Čakamo na preiskave, ne vejo, kaj bi to blo... nič novega torej. Razen manjšega napada pop...itisa prejšnji teden, ko sem poskušala naročiti dete na en pregled. V rednih ZD naročajo konec decembra, kar je najboljše, kar ta hip lahko dobiš. Vmes pa ugotoviš, da so koncesionarji za letos nehali naročat že nekje v marcu (mislim, wtf?), da nekje na napotnico naročijo v prihodnjem februarju, da ponekod dvigujejo telefone samo med to in to uro, med katero se itak sploh ne pride zraven, ponekod pa ne sprejmejo otroka, čeprav je že skoraj najstnik in ne gre za nič bolj kunštnega kot pregled vida. Čakalne dobe v zdravstvu? Začnemo z dvema urama telefonarjenja. In enim osebnim obiskom v zdravstvenem domu, ker je bližje in hitreje kot čakati, da telefon dvigne bodisi telefonist bodisi sestra v ambulanti. Nadaljujemo z vsaj dvema in pol meseca čakanja na pregled. Kje je potem še vse ostalo? Juhuhu, res. :(

Otrokinja je zjutraj neznansko počasna. Neodvisno od tega, kdaj gre spat in kako dolgo jo pustimo. "Prava mačja Parižanka" vsak dan znova pade na pamet, ko se da v svoj "malo se bom še pocrkljala v veliki postelji in ne želim, da me pri tem motite"-mode. Ob normalnih dnevih še gre, če se mudi je pa za ... rajenenapišemnaforum.

Majstrov smo pri hiši vedno veseli. Sploh ker prinašajo izboljšave. In še posebej zato, ker to pomeni, da smo vmes uspeli priklicati njihovega šefa in se dogovoriti za termin. Da koristnih stranskih učinkov kot so temeljito počiščena klet sploh ne omenjam.

Fajn je met frizerja, kjer ne čakaš, opraviš hitro, se ob tem naregljaš in ne bankrotiraš.

Lepa beseda lepo mesto najde ali lahko uspe tudi nekaj čisto nepričakovanega, samo vprašat je treba.

Tortice so še vedno fajn. V družbi še posebej. A ni zanimivo, da vstaneš, ker je res že čas, da odideš, pa potem vedno najdeš še četrt ure, da oblečen, s torbico čez ramo pri vratih še malo počvekaš?

2 komentarja:

  1. Glede zdravstva; vedno bolj na slabše gre, tako ali drugače, ne odnehaj, grozi, benti, drugače pa uporabi stavke: sem zmenjena z dr. tem in tem; to pali. (ajme če me kdo sliši)

    Glede frizerja; jaz bi ga imela doma. Takega za vsak dan. Da bi me crkljal in me naredil urejeno. Pod kontrolo. S kontrolo.

    Imej lep vikend!

    OdgovoriIzbriši
  2. Oj!
    Lenoben vikend - je fajn, če je lenoba prostovoljna in dobrohotna. Moja se je izkazala za napoved ene enodnevne prebavne avanture ☻
    Znanje - uf, če ti rata vse sproti absorbirati, si ... supermama? ☺ Meni ni uspelo ... pa se ne sekiram glih
    Uf, oči - naš S (pa midva tud po novem) od samega začetka hodi k samoplačniškim dohtarjem, ker bi morala takrat čakati več kot pol leta, da bi prišel na vrsto ☻ a do takrat naj bo pa na pol slep? Obup ja, vem. Ampak sem ocenila, da moramo hitro odreagirati, kar se je na koncu izkazalo kot prava odločitev.
    Frizer - ah, kaj je že to?
    ...
    Veliko prijetnih tortic s prijetno družbo ti želim!

    OdgovoriIzbriši