sobota, 16. januar 2010

Kavbojke

Jeans mi je zelo ljub, od vsega najbolj pa kavbojke. K sreči imam tudi službo tako, da dovoljuje kavbojke na delovnem mestu. Kavbojk je kot listja in trave. Seveda. Ampak ne za mojo tazadnjo. Pih.
V zadnjih letih sem našla natanko dva para, ki so mi tipi topi pasale. Ene sem že upokojila, ker sem jih kupila prekmalu po porodu in so potem postajale tako preširoke, da sem se zjezila in jih dala stran. Druge sem zvohala lani, bolj slučajno kot ne in so ta hip edine spodobne kavbojke, kar jih premorem.
Če tole bere kdo, ki me osebno ne pozna, si bo najbrž mislil, da imam kakšno hudo eksotično postavo, da ne najdem kavbojk v vsej ponudbi, ki je na tržišču. Moja postava je čisto OK, konfekcijska številka majhna, po nekaterih merilih sem menda "čisto presuha" (no, ti ne hodijo z mano na kosilo ;)), del, ki naj bi ga pokrile ene spodobne hlače pa obsega dve nogi in eno tazadnjo. Opažam, da so kavbojke narejene bodisi za deklice, ki (še?) nimajo bokov, česa nima pa tisti tip žensk, ki se uspe spravit v drugi model, pa še ne vem. V prvem primeru se kavbojke na vrhu stegen nekako zataknejo in ne gredo višje. Tudi če vzamem kakšno številko večje kot nosim običajno. Hmmm, no ja, tudi prav. Boke pa vseeno imam. Preostali kroji so pa taki, da krasno objamejo stegna, tazadnjo, lepo se zapnejo, vse super. Se pogledam od strani, pa zadaj pri pasu štrlijo. Ne kakšen centimeter, da skriješ s pasom. Kavbojke pri vrhu sploh ne zavijejo noter proti hrbtu ampak gredo nekam naravnost navzgor. In štrlijo za par cm. Kako se imenuje tisti predel, ko se ritka prelije v hrbet ne vem. Ampak glede na kroje, ki so na voljo, ženske tega nimajo. Množično.
Moram najti preverjeno štacuno, da grem potem samo kupit tisto, kar mi paše na rit in si prihranim kup letanja in stresov. Včerajšnji dan mi je že za spoznanje pokvarilo dejstvo, da sem pomerila pet ali šest parov kavbojk, pa niso bile nobene OK. A si vi sploh predstavljate, kako težko je najti toliko parov hlač, da so vsaj približno dobro videti in da imajo tvojo številko? Pa vse od prvih do zadnjih zašite tako, kot da se telo od najbolj zunanjega robu ritke nadaljuje naravnost navzgor. To še za pih ni. :(
Včasih so meli ene leviske, točno sem vedela model in obe ključni številki. Niti pomeriti jih ni bilo treba, vedno so bile kul. Pa so jih, packi, nehali delat. Šmrc. Zaenkrat pa še nisem našla trgovine, kjer bi imeli kaj preverjenega. Mah, kaj preverjenega, da bi vsaj približno stalo na riti bi bila čisto zadovoljna.

1 komentar:

  1. a nismo nekje zadnjič rekli, da pejt na Brezje, tam naredijo super po meri, za čist normalno ceno. Če je še ta štacuna, ne vem. Bla je.
    lp, mama

    OdgovoriIzbriši