torek, 22. maj 2012

Drobižki (19)

Kar nekaj drobižkov se je nabralo od zadnje nefimaste objave. Res nisem samo za pašta mašino sedela.

Pri šolarjih so padle prve ne-petke. Tako sva z DH prišla na svoj račun in odpredavala, da bi bilo morda le fino kakšnih pet minut kdaj kaj pogledat za šolo.

Gospodična je napolnila šest let. Tokrat je bila zabava kar doma. Prišle so deklice z vseh vetrov - nekaj iz vrtca, nekaj bivših iz vrtca, nekaj prijateljic in šopek malih sosed. Edina žlahtnica je tisto popoldne žal preživela v bolnišnici, tako da je manjkala na zabavi (pa jo bomo že nadoknadili, brez skrbi). Vseeno jih je bilo toliko, da že kar nekaj časa fino dežuje. Babe, pač, čeprav so majhne.

Nekega dne, kmalu po zabavi, je ukazala, da odšraufamo pomožna kolesca. DH je kakšen dan ali dva trpel peklenske muke, ko je letal za njo okoli Hiške Šiške, zdaj (pa je od takrat samo nekaj dni) je tako suverena tako pri speljevanju kot pri zaviranju, da ji kolo samo še odklenemo, letat pa ni več treba za njo.

Z DH sva si ogledala dve odlični predstavi. Ko sem bil mrtev je bila priporočena, ko sem za RD dobila darilni vstopnici za Dramo. Burleska na odru. S pianistom, napisi, kot se jih spomnim iz Charlie Chaplina ali Stana in Olia, črnobela kostumografija, moški v ženski vlogi, isti igralci v več vlogah, vsi igralci praktično celo predstavo - tiho. Res odlično.

39 stopnic je prišlo kar tako, spotoma, ko sem enkrat pofirbcala mejl od portala, ki prodaja vstopnice. Preverila DHjev koledar, kupila vstopnici in sva se spet režala en večer. Štirje igralci, 139 vlog. Doma še iz knjižnice čaka Hitchkockov film. Ki pa ni komedija.

Vrtnarjenje letos ne gre ravno dobro. Od vseh tistih metrov traku s semeni je ven pokukalo ene 6 korenčkov in nič peteršiljčkov. Prav žalostno zgleda. En čas sem se še šla "denial" in nisem odkrila kuvertana, ta vikend sem se le opogumila in celo oplela plevele, ki pa so pridno rasli. In zdaj gledam golo zaplato zemlje, kjer sem s takim veseljem pričakovala nekaj drugega. Tudi redkvice so precej bolj drobne kot lani, edino solatka dela "k pr norcih". Iz semena, kot ponavadi, fine močne sadike so zrasle. Iz bučk bo tudi kaj, letos sem se za pokušino odločila še za kumare, soseda pa je zrihtala nekaj paradajzov raznih sort in barv. Še dobro, da sem bila bolj zgodaj spomladi prelena, da bi pometala ven jagode, ki jih lani ni bilo nič kaj dosti. Ker so se pošteno razživele in bodo kar lepo obrodile. Prvih nekaj smo jih že zmazali in so odlične. Aja, pa z DH sva napeljala namakalni sistem. Zato je deževje, če ne veste. (Pa zato, ker je imel en otrok ta teden športni dan, drugega pa čaka izlet).

Je pa zato Hiška Šiška - fertik. zdaj imamo tudi ograjo na terasi dokončano. Krasna je. Dobi svojo objavo, ko pofotkam.

Piknik sezona je v polnem teku. To nedeljo tudi prvič v originalni postavitvi - torej je bil žar na koncu vrta (tisti prenosni, fiksni čaka na boljše čase). Dobro se obnese.

Pogruntala sem tudi prima sladico. Tako za mamice (ja kaj, no, za atije je presladka, otroci pa ne smejo). Orehov sladoled (jaz ga kupim v Hoferju) prelijem z malce kremnega likerja (Bailey's recimo). Mmmmmm...

Doma me čaka čisto nova pisalna miza. Darilo od staršev za RD. Pa sploh ne vem, kdaj naj najdeva čas, da pospraviva obstoječe, urediva vse načrtovane rošade, sestaviva novo in usposobiva novo delovno okolje. Uf...

Ideje za ustvarjanje se kopičijo, sploh ne uspem sproti. Zdaj sem še pri brušenju in sestavljanju spečenih zadev, ki sem jih vzorčno že zdavnaj objavila, čaka me brušenje in izdelava fejk stvari, ki sem se jih naučila na sobotni delavnici v Izdelovalnici malih umetnin, pa ene uhane, ki jih je ena punca naročila za k obesku je treba dokončat... V petek se obeta ustvarjalni čvekec, torej spet zadevce za peko in brušenje, pa še ploščice za swap...

Sem že kdaj omenila, da bi jaz kakšno dodatno uro v dnevu?

2 komentarja:

  1. Maja, da ne vidiš moje zelenjave, čaki jo bom prav na moj blog dala. Vse bolj se mi zdi, da živim v sibiriji ;) Vse sem pokrila, zaščitila... pa je vse požgano. :(
    Uživej.

    OdgovoriIzbriši