nedelja, 2. oktober 2011

Nov vrt

Hiška Šiška je imela vrt. Z zelenjavo, cvetjem, travo, sredi katere je rasla češnja.
Prvo leto, ko so tam stanovali Majchini, je imela točno tak vrt.


Vendar pa taka razporeditev ni bila ravno idealna za družino, ki ima tako malo časa za krtkanje in ki tako malo doma kuha, obenem pa ima tri mulčke, ki bi za svojo razposajenost rabili malce več prostora kot tista 2x2 metra trave. Zato sta Majcha in DH razmišljala o preureditvi. In to tudi speljala. Po korakih.
Razpolovila sta zelenjavni del in ga razmejila od ostalega z novimi robniki. Dedi je pomagal, hvala.


Odstranila sta preostale betonske potke in robnike.
Požagala sta češnjo, ki že dolgo ni bila ne lepa ne zadovoljivo rodna. Dedi je pomagal, hvala.
Presadila sta mnoge rože, nekaterim našla nove lastnike, nekatere zavrgla. Pri nas rastejo lepo, pri novih lastnikih menda tudi.
Naredila sta teraso. No, dala narediti teraso in ob tem bolj špilala nadzornika Bajsija kot kaj konkretnega delala. Outsourcing je bil pač nujen.
In zdaj, po poletju, ko je nezelenjavni del vrta najprej še za silo zgledal, kasneje pa, ko je bilo potrebno izkopati še preostanek češnjigega štora, je vse skupaj izgledalo kot poligon za Patrije, kot se je izrazila prijateljica, ki je prišla na obisk čez dan. No, tega očitno nismo slikali ali pa se bo slika še kdaj našla. Pa saj si lahko predstavljate, kup odkopane zemlje, iz katerega že poganja vse živo, osmojen in požagan štor sredi velike luknje, korenine v debelini solidnega drevesa,...
Češnja je padla (pametnejši odneha ☺), čeprav za ceno DHjeve poškodovane mišice, in kar konkretnega švicanja dveh "ornk dedcev".
Od danes naprej pa je situacija takale:

With a little help from our friends so stari robniki, ki so se prej valjali povsod okrog zakopani ob zadnji steni, skupaj z nekaj zidaki, na katere so položene prana plošče. Temelj za bodoči žar. Tisto črno je cev, ki bo do tja nekoč peljala vodo in elektriko.
Zemlja je poravnana, češnjin krater zakopan, po vrhu je potresena mešanica nove zemlje in peska, povaljano, trava je posajena, novi prebivalec je pa japonski dren. Ki bo prijazno zelen, ne previsok, s čudovitimi belimi cvetovi pozno spomladi/zgodaj poleti, sladkimi sadeži pozno poleti in rdečim jesenskim listjem.
Hiška Šiška ima nov vrt.

Ni komentarjev:

Objavite komentar